torsdag 13. desember 2012

Fem kategorier del 2.


Denne ideen fikk jeg ved å se et lignende bilde. Bare da var hele begynnelsen på stammen klar, og resten uklar. Jeg synes det var mye tøffere med bare en liten del som var klart. Det ble en mye mer spennende komposisjon Det var veldig fint lys ute den dagen. Lyset var sterkt, klart og naturlig. Kameraet er noe uvisst, men det er et kompakt kamera og innstillingene er: Eksponeringstid - 1/500 sek, ISO-400, Blender åpning. Redigert skarpere i photoshop. 


Denne ideen fikk jeg ettersom det er populært å ta bilde av rust. Jeg syns bilder av rust blir
stilige. Jeg syns komposisjonen ble bra siden blikkfanget er på den rusta kjettingen. Lyset
var like flott som på det andre bildet, naturlig, sterkt og klart. Kamera noe uvisst. Innstillingene: Eksponeringstid 1/80, ISO 320, Blender åpning 2,65.  
Dette bilde tok jeg fordi jeg ville ta bilde av regndråper på et strå. Jeg følte jeg fikk et god utsnitt, ble fornøyd med plasseringen av strået og bakgrunnen. Strået er i det gyldne snitt, og det første du legger merke til. Regndråpene skaper mer liv i bildet. Komplementær kontrasten slår inn i dette bildet. Den lyse blå snøen sammen med det oransje strået, det er også lys og mørk kontrast. Lyset er likt som på de to bildene ovenfor, og kameraet er uvisst, men innstillingene er: Eksponeringstid 1/30 sek, ISO 250, blender åpning 2.


Innstillinger: Eksponeringstid 1/30 sek, ISO 250, blender åpning 2.

Innstillinger: Eksponeringstid - 1/100 sek, ISO - 160, Blender åpning -2.


Innstillinger: Eksponeringstid 1/40sek, ISO - 80, Blender åpning - 2,65.

'
Her er ideen å få kontakt mellom menneske og dyr, og skape et følelsemessig bilde. 
Syns komposisjonen ble bra, blikkontakten mellom hunden og jenta er i det gyldne
snitt. Lyset er kunstig, svakt og mykt. Kameraet som er brukt er noe usikkert,
ettersom det ikke var mitt kamera. Det samme med innstillingene.
Jeg har lært at det er veldig vanskelig å ta bilder av dyr. 


Samme ideen som på forrige bilde. Kontakt mellom menneske og dyr. Her
ble jeg spesielt fornøyd med komposisjonen, bare det lille øyet til hunden
gjorde masse med bildet, det er et blikkfang. Lyset er mykt, kunstig og svakt.
Kameraet som er brukt er noe uvisst, derfor har jeg heller ikke innstillingene. 


Dette bilde tok jeg på skolen i forbindelse med en annen oppgave, men jeg synes at det ble et veldig bra portrett. Komposisjonen er på den måten at det er fokus på jenta, bakgrunnen er nøytral og krever lite oppmerksomhet. Lyset er naturlig og mykt, ikke for sterkt. Kamera som er brukt er skolekamera, ikke sikker på hva det heter og har derfor ikke innstillingene som er brukt. 

Likt som det andre portrettbildet er dette redigert. Det er for å få sterkere farger og fler kontraster. Det er redigert likt, lysere øyner, finere hud og sterkere farger. 

Ideen bak dette bildet var å få bilde av snøen i luften. Kombinerte det med et portrettbilde av naboen. Meningen var å få med de beste trekkene hennes, og jeg følte jeg fikk dette til. Komposisjonen er noe bra, ettersom hun står i det gyldne snitt. Hun får et sterkt lys på seg, ettersom jeg brukte blits siden det var mørkt ute, men jeg syns dette fungerte bra. Jeg har brukt et Canon speilrefleks kamera på dette bilde. Instillinger: Lukkertid: 1/60, Blenderopning: 5.6, ISO: 200. 

Som du sikkert ser så har jeg redigert bildet. Det er bare helt vanlige redigeringsteknikker som er brukt. Hvitere tenner/øyner, glødende hud. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar